A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Archívum: 2007. február

A BAR-listások is kaphatnak hitelt

Nagyon kevesen tudják, hogy azok is kaphatnak bizonyos esetekben hitelt akik szerepelnek a banki adóslistán. Így a listásoknak sem érdemes kétes hírû, esetleges botrányoktól övezett, könnyen felvehetõ kölcsönt ígérõ szolgáltatókhoz fordulniuk. A felügyelet egyébként kedden kérte ismételten, hogy az MFU Kft. körül kirobbant botrányban érintettek tegyenek bejelentést.

A közelmúltban módosított szabályok értelmében Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) névre keresztelték a korábbi BAR-listát. A nyilvántartás kezelõjének kiemelt helyzete ugyan megmaradt, lehetõvé vált azonban, hogy a jogszabályok megsértése esetén egy másik pénzügyi vállalkozás számára engedélyezzék ezt a speciális tevékenységet.

-> a bejegyzés folytatódik...

1785 hozzászólás

Szívatják az embereket a bankok

Az Európai Bizottság ágazati vizsgálata súlyos versenykorlátozó tényezõket tárt fel a lakossági bankügyletek terén.

Árukapcsolás, számlaváltás nehezítése, óriási eltérések a bankközi jutalékokban - a jelentés szerint a bankok szükségtelenül megdrágítják a szolgáltatások költségeit. A Gazdasági Versenyhivatal felhívja a figyelmet a részletekre.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!