Kezdőlap / Blog /

Archívum: 2007. március

Kérek még egy hitelt

Az emberek a megszorító intézkedések ellenére egyre nagyobb mértékben döntenek a további hitelfelvétel mellet.

A jegybank nemrégiben közzétett adatai alapján januárban a háztartások hiteleinek állománya újabb 111,7 milliárd forinttal nőtt. Egyáltalán nem látszik hitelfelvételek csökkenése, pedig a legtöbb hitelintézet igencsak visszafogott tervekkel nézett a 2007-es év elé. A Magyar bankszövetségnél ugyancsak a hitelállomány növekedési dinamikájának mérséklődését jósolták 2007-re.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Változás a biztosítás kötési gyakorlatban

Dinamikusan fejlődik magyarországon a befektetésekhez kötött biztosítási, unit linked piac, a 2006-os év kiugró emelkedést hoz - mondták el a Groupama biztosító vezetői abból az alkalomból, hogy Magyarországon elsőként határainkon túlnyúló szolgáltatásal jelentkeznek a biztosítók közül.

Magyarországon tavaly 302 milliárd forint értékben kötöttek életbiztosítást, míg az idén az egész évben 400 milliárd forint várható. A jelentős növekedésben ugyanakkor az is szerepet játszik, hogy a kamatadó bevezetésével szeptembertől e termékkör egy része is adókötelessé vált, így augusztus végéig plusz 45 milliárd forint értékben kötöttek ilyen termékeket Magyarországon - mondta Marczi Erika, a Groupama életbiztosítási üzletágának igazgatója.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

A takarékszövetkezetek is beszálltak a hitel versenybe

Évek óta tartó élesedő verseny van a bankok és hitelintézetek között, szinte naponta változó hitel akciókról értesülhetünk a médiából, melybe a takarékszövetkezeteknek is be kellett szállniuk.

Ennek okán folyamatosan emelkedik a problémás, vitatott ügyletek száma ebben a szegmensben is. Az évenkénti 400-500 bejelentésből 40-50 az ami őket érinti, úgyhogy elmondhatjuk, hogy csupán a szolgáltatásaik kiterjesztéséből (vállalkozói bankszámla, bankkártyák vállalkozók és magánszemélyek részére, lakossági és vállalkozói hitelek) fakad a felügyelethez, irányukba tett bejelentések "növekvő" száma!

Szóljon hozzá!

Rekord a kötelező biztosítás átkötések számában

Az igencsak pontatlanul becsült 360 ezerrel szemben közel 480 ezren váltottak kötelező gépjármű biztosítást a tavaly év végi átkötési szezonban.

A biztosítók szövetségéhez (MABISZ) beérkezett adatok szerint, a 350-370 ezerre becsült kötelező biztosítás felmondások, és átkötések száma lényegesen magasabb lett a várakozásoknál. Ez igencsak nagy (30%-os) növekedésnek számít az előző évhez képest, mikor is 360 ezren váltottak kötelező biztosítást.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Nem csak a biztosítás adhat védelmet a társasházi paneltüzek ellen

"Súlyos panel-tűz; 50 családot kell kiköltöztetni, Tűz ütött ki Budapesten, egy negyedik kerületi, tízemeletes panelház első emeletén: hárman megsérültek, Tűz ébresztette a lakókat." Ilyen, és ehhez hasonló hírek láttak napvilágot a médiában, február folyamán.

Budapesten, a negyedik kerületben kapott tűzre egy televíziókészülék (valószínűleg), ezért kellett a tűzoltóknak 21 embert kimenekíteniük. Csepelen egy négyemeletes panelépület első szintje gyulladt ki, a lakásból három embert menekítettek ki. Debrecenben, pedig egy tízemeletes panelház III. emeletétől gyulladt ki, fölfelé minden lakás ablaka kitört, és sűrű füst gomolygott belőlük. A tűz a földszintről fölfelé terjedt, végig a tíz szinten át, majd a tetőzetnél oldalra is, így a szomszédos lépcsőházakba is átjutott a füst.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!