A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Archívum: 2007. március

Kérek még egy hitelt

Az emberek a megszorító intézkedések ellenére egyre nagyobb mértékben döntenek a további hitelfelvétel mellet.

A jegybank nemrégiben közzétett adatai alapján januárban a háztartások hiteleinek állománya újabb 111,7 milliárd forinttal nõtt. Egyáltalán nem látszik hitelfelvételek csökkenése, pedig a legtöbb hitelintézet igencsak visszafogott tervekkel nézett a 2007-es év elé. A Magyar bankszövetségnél ugyancsak a hitelállomány növekedési dinamikájának mérséklõdését jósolták 2007-re.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Változás a biztosítás kötési gyakorlatban

Dinamikusan fejlõdik magyarországon a befektetésekhez kötött biztosítási, unit linked piac, a 2006-os év kiugró emelkedést hoz - mondták el a Groupama biztosító vezetõi abból az alkalomból, hogy Magyarországon elsõként határainkon túlnyúló szolgáltatásal jelentkeznek a biztosítók közül.

Magyarországon tavaly 302 milliárd forint értékben kötöttek életbiztosítást, míg az idén az egész évben 400 milliárd forint várható. A jelentõs növekedésben ugyanakkor az is szerepet játszik, hogy a kamatadó bevezetésével szeptembertõl e termékkör egy része is adókötelessé vált, így augusztus végéig plusz 45 milliárd forint értékben kötöttek ilyen termékeket Magyarországon - mondta Marczi Erika, a Groupama életbiztosítási üzletágának igazgatója.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

A takarékszövetkezetek is beszálltak a hitel versenybe

Évek óta tartó élesedõ verseny van a bankok és hitelintézetek között, szinte naponta változó hitel akciókról értesülhetünk a médiából, melybe a takarékszövetkezeteknek is be kellett szállniuk.

Ennek okán folyamatosan emelkedik a problémás, vitatott ügyletek száma ebben a szegmensben is. Az évenkénti 400-500 bejelentésbõl 40-50 az ami õket érinti, úgyhogy elmondhatjuk, hogy csupán a szolgáltatásaik kiterjesztésébõl (vállalkozói bankszámla, bankkártyák vállalkozók és magánszemélyek részére, lakossági és vállalkozói hitelek) fakad a felügyelethez, irányukba tett bejelentések "növekvõ" száma!

Szóljon hozzá!

Rekord a kötelezõ biztosítás átkötések számában

Az igencsak pontatlanul becsült 360 ezerrel szemben közel 480 ezren váltottak kötelezõ gépjármû biztosítást a tavaly év végi átkötési szezonban.

A biztosítók szövetségéhez (MABISZ) beérkezett adatok szerint, a 350-370 ezerre becsült kötelezõ biztosítás felmondások, és átkötések száma lényegesen magasabb lett a várakozásoknál. Ez igencsak nagy (30%-os) növekedésnek számít az elõzõ évhez képest, mikor is 360 ezren váltottak kötelezõ biztosítást.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Nem csak a biztosítás adhat védelmet a társasházi paneltüzek ellen

"Súlyos panel-tûz; 50 családot kell kiköltöztetni, Tûz ütött ki Budapesten, egy negyedik kerületi, tízemeletes panelház elsõ emeletén: hárman megsérültek, Tûz ébresztette a lakókat." Ilyen, és ehhez hasonló hírek láttak napvilágot a médiában, február folyamán.

Budapesten, a negyedik kerületben kapott tûzre egy televíziókészülék (valószínûleg), ezért kellett a tûzoltóknak 21 embert kimenekíteniük. Csepelen egy négyemeletes panelépület elsõ szintje gyulladt ki, a lakásból három embert menekítettek ki. Debrecenben, pedig egy tízemeletes panelház III. emeletétõl gyulladt ki, fölfelé minden lakás ablaka kitört, és sûrû füst gomolygott belõlük. A tûz a földszintrõl fölfelé terjedt, végig a tíz szinten át, majd a tetõzetnél oldalra is, így a szomszédos lépcsõházakba is átjutott a füst.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!