Kezdőlap / Blog /

Archívum: 2007. június

Ha gond van a lakáshitel fizetéssel

Mit tehetünk, ha nem tudjuk fizeti a lakáshitel törlesztőrészleteit, mert elveszítettük a munkahelyünket, vagy egy keresőképes családtagunkkal történt ez, esetleg baleset, tragédia miatt kerültünk ilyen helyzetbe?

Sokan vannak úgy, hogy pillanatnyi élethelyzetüket, munkahelyi státuszukat hajlamosak véglegesnek tekinteni, vagy ami még ennél is rosszabb, azt gondolják, hogy anyagilag ennél már csak jobban fognak állni, és ezért, még ha készítenek is családi költségvetést, azt úgy "lövik be", hogy a hónap végén már igencsak sovány a pénztárcájuk illetve kiürül a családi kassza. Fontos mérlegelnünk például a lakáshitel felvétele előtt, hogy mi az az összeg, amit 5-10 évig vagy még tovább, úgy tudunk folyamatos biztonsággal fizetni, hogy ha közben pár hónapra kiesik valamelyik aktív keresőnek a fizetése, az ne teremtsen megoldhatatlan problémát! Megoldást jelenhet erre, ha kötünk egy kockázati vagy esetleg egy vegyes(ami lejáratkor is fizet, nem csak ha baj van) életbiztosítást a kereső családtag(ok)ra.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha beüt a ménkű, akkor onnantól számítva 3 hónapunk van arra, hogy kitaláljunk valamit, és ne kerüljön végrehajtás alá az ingatlanunk a lakáshitel adósságunk miatt. Az első és legfontosabb, hogy ne veszítsük el a fejünket, és jelezzük azonnal a banknak, hogy mi történt. Ezt sokan nem teszik meg, abban bízva, hogy így nyernek időt a gondolkodásra de, ez éppen ellenük fordítja a hitelintézetek haragját, hiszen ők így csak egy nem pontosan fizető adóst látnak benne, később, pedig már sokkal nehezebb bizonygatni az ember igazát. A bankok a hiedelmekkel ellentétben, kifejezetten segítőkészek ha őszinte partnert látnak bennünk! Kérhetünk tőlük fizetési átütemezést, mellyel hónapokat nyerhetünk, vagy kérhetjük a lakáshitel futamidejének meghosszabbítását, amennyiben csak alacsonyabb törlesztőrészleteket tudunk hosszabb távon fizetni. Abban az esetben pedig, ha úgy látjuk, hogy még az alacsonyabb havi törlesztőrészlet is problémát jelent, akkor érdemes azonnal meghirdetni a ingatlant, mert ha ezt a bank teszi helyettünk akkor lényegesen kevesebb pénzt kaphatunk érte illetve még a végrehajtási költséget is a nyakunkba varrhatják.

Szóljon hozzá!

Generali egyedülálló extrémsport biztosítás

2007 Június 1-jétől az extrém sportok szerelmesei is köthetnek biztosítást a Generali-Providencia Biztosító Zrt-nél!

A biztosító, a piac innovátoraként, a megszűnt állami gondoskodásra válaszul fejlesztette ki szolgáltatási csomagját a különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett balesetekkel kapcsolatos egészségügyi ellátások finanszírozására.

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. LXXXIII. törvény módosítása miatt 2007. január eleje óta nem megoldott az extrémsport balesetek miatt szükséges egészségügyi ellátások finanszírozása. A különösen veszélyes (extrém) sporttevékenységet űző személyekre, a sürgős szükség esetét kivéve, nem terjednek ki a kötelező egészségbiztosítás ingyenes egészségügyi szolgáltatásai (vagyis ezekért fizetniük kell az érintetteknek), amennyiben extrémsport tevékenység közben sportbalesetet szenvednek.

„A Generali új szolgáltatása mind a rendszeres, mind az alkalomszerűen űzött extrémsportok esetén jelenleg az egyetlen hiánypótló egészségügyi ellátást finanszírozó megoldás.” - kommentálta a szolgáltatási csomag jelentőségét Papp-Váry Borbála, a biztosító kommunikációs vezetője.

A Generali extrémsport biztosítása fedezetet nyújt a világ bármely országában űzött vízisí, jet-ski, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás (V. foktól), magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó sport, rally, hőlégballonozás, félkezes- és nyílttengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, valamint a műrepülés közben bekövetkezett balesetek magyarországi ellátásaira. A szolgáltatási csomag, amely évi 15- 20 ezer forintért köthető, a sürgősségi betegellátáson kívül (amely továbbra is ingyenes minden TB fedezettel rendelkező magyar állampolgár számára) kiterjed a magyarországi kötelező egészségbiztosítás keretében történő járóbeteg-szakellátásra, a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásra, az orvosi rehabilitációra, a fogsebészeti ellátásra, valamint a betegszállításra.

Kiegészítő biztosítások köthetők továbbá a gyógyszer-, és gyógyászati segédeszköz-ártámogatásra, valamint utazási költségtérítésre, illetve baleseti halálra, vagy baleseti rokkantság esetére is. A Europ Assistance-on keresztül a Generali 24 órás, telefonos kiegészítő szolgáltatást is nyújt, amely kiterjed a balesetet szenvedett biztosítottal és a kezelő gyógyintézménnyel történő kapcsolattartásra is.

„Új szolgáltatásunk lényeges eleme, hogy a biztosítás a teljes rehabilitációra fedezetet nyújt, mivel a gyógytorna, a fizikoterápia költségeit is fedezi, valamint ügyfeleinknek kórházi ápolás esetén sem kell nagyobb összegű készpénzt előteremteniük, hiszen társaságunk a szolgáltatást nyújtó intézménynek azonnal fizet.” tette hozzá Papp-Váry Borbála.

2 hozzászólás