A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Archívum: 2007. június

Ha gond van a lakáshitel fizetéssel

Mit tehetünk, ha nem tudjuk fizeti a lakáshitel törlesztõrészleteit, mert elveszítettük a munkahelyünket, vagy egy keresõképes családtagunkkal történt ez, esetleg baleset, tragédia miatt kerültünk ilyen helyzetbe?

Sokan vannak úgy, hogy pillanatnyi élethelyzetüket, munkahelyi státuszukat hajlamosak véglegesnek tekinteni, vagy ami még ennél is rosszabb, azt gondolják, hogy anyagilag ennél már csak jobban fognak állni, és ezért, még ha készítenek is családi költségvetést, azt úgy "lövik be", hogy a hónap végén már igencsak sovány a pénztárcájuk illetve kiürül a családi kassza. Fontos mérlegelnünk például a lakáshitel felvétele elõtt, hogy mi az az összeg, amit 5-10 évig vagy még tovább, úgy tudunk folyamatos biztonsággal fizetni, hogy ha közben pár hónapra kiesik valamelyik aktív keresõnek a fizetése, az ne teremtsen megoldhatatlan problémát! Megoldást jelenhet erre, ha kötünk egy kockázati vagy esetleg egy vegyes(ami lejáratkor is fizet, nem csak ha baj van) életbiztosítást a keresõ családtag(ok)ra.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha beüt a ménkû, akkor onnantól számítva 3 hónapunk van arra, hogy kitaláljunk valamit, és ne kerüljön végrehajtás alá az ingatlanunk a lakáshitel adósságunk miatt. Az elsõ és legfontosabb, hogy ne veszítsük el a fejünket, és jelezzük azonnal a banknak, hogy mi történt. Ezt sokan nem teszik meg, abban bízva, hogy így nyernek idõt a gondolkodásra de, ez éppen ellenük fordítja a hitelintézetek haragját, hiszen õk így csak egy nem pontosan fizetõ adóst látnak benne, késõbb, pedig már sokkal nehezebb bizonygatni az ember igazát. A bankok a hiedelmekkel ellentétben, kifejezetten segítõkészek ha õszinte partnert látnak bennünk! Kérhetünk tõlük fizetési átütemezést, mellyel hónapokat nyerhetünk, vagy kérhetjük a lakáshitel futamidejének meghosszabbítását, amennyiben csak alacsonyabb törlesztõrészleteket tudunk hosszabb távon fizetni. Abban az esetben pedig, ha úgy látjuk, hogy még az alacsonyabb havi törlesztõrészlet is problémát jelent, akkor érdemes azonnal meghirdetni a ingatlant, mert ha ezt a bank teszi helyettünk akkor lényegesen kevesebb pénzt kaphatunk érte illetve még a végrehajtási költséget is a nyakunkba varrhatják.

Szóljon hozzá!

Generali egyedülálló extrémsport biztosítás

2007 Június 1-jétõl az extrém sportok szerelmesei is köthetnek biztosítást a Generali-Providencia Biztosító Zrt-nél!

A biztosító, a piac innovátoraként, a megszûnt állami gondoskodásra válaszul fejlesztette ki szolgáltatási csomagját a különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett balesetekkel kapcsolatos egészségügyi ellátások finanszírozására.

A kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. LXXXIII. törvény módosítása miatt 2007. január eleje óta nem megoldott az extrémsport balesetek miatt szükséges egészségügyi ellátások finanszírozása. A különösen veszélyes (extrém) sporttevékenységet ûzõ személyekre, a sürgõs szükség esetét kivéve, nem terjednek ki a kötelezõ egészségbiztosítás ingyenes egészségügyi szolgáltatásai (vagyis ezekért fizetniük kell az érintetteknek), amennyiben extrémsport tevékenység közben sportbalesetet szenvednek.

„A Generali új szolgáltatása mind a rendszeres, mind az alkalomszerûen ûzött extrémsportok esetén jelenleg az egyetlen hiánypótló egészségügyi ellátást finanszírozó megoldás.” - kommentálta a szolgáltatási csomag jelentõségét Papp-Váry Borbála, a biztosító kommunikációs vezetõje.

A Generali extrémsport biztosítása fedezetet nyújt a világ bármely országában ûzött vízisí, jet-ski, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás (V. foktól), magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó sport, rally, hõlégballonozás, félkezes- és nyílttengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtõernyõzés, paplanernyõzés, valamint a mûrepülés közben bekövetkezett balesetek magyarországi ellátásaira. A szolgáltatási csomag, amely évi 15- 20 ezer forintért köthetõ, a sürgõsségi betegellátáson kívül (amely továbbra is ingyenes minden TB fedezettel rendelkezõ magyar állampolgár számára) kiterjed a magyarországi kötelezõ egészségbiztosítás keretében történõ járóbeteg-szakellátásra, a fekvõbeteg-gyógyintézeti ellátásra, az orvosi rehabilitációra, a fogsebészeti ellátásra, valamint a betegszállításra.

Kiegészítõ biztosítások köthetõk továbbá a gyógyszer-, és gyógyászati segédeszköz-ártámogatásra, valamint utazási költségtérítésre, illetve baleseti halálra, vagy baleseti rokkantság esetére is. A Europ Assistance-on keresztül a Generali 24 órás, telefonos kiegészítõ szolgáltatást is nyújt, amely kiterjed a balesetet szenvedett biztosítottal és a kezelõ gyógyintézménnyel történõ kapcsolattartásra is.

„Új szolgáltatásunk lényeges eleme, hogy a biztosítás a teljes rehabilitációra fedezetet nyújt, mivel a gyógytorna, a fizikoterápia költségeit is fedezi, valamint ügyfeleinknek kórházi ápolás esetén sem kell nagyobb összegû készpénzt elõteremteniük, hiszen társaságunk a szolgáltatást nyújtó intézménynek azonnal fizet.” tette hozzá Papp-Váry Borbála.

2 hozzászólás