Kezdőlap / Blog /

Archívum: 2007. augusztus

Növekedhetnek a lakáshitelek törlesztő részletei

Még egyszer sem volt ilyen gyenge a forint az euróhoz képest a 2007-es évben, mint most. Nemrégiben, még 245 forintért hozzá lehetett jutni egy euróhoz, most már 260-nál is többet elkérnek érte.

Felmerülhet a kérdés, hogy miképp fognak változni a devizában felvett lakáshitelek törlesztő részletei!?

Idegesség

A világ tőzsdéin lévő idegesség Amerikából indult ki, az ottani ingatlanokra felvett lakáshitelek tömeges bedőlése okozta a riadalmat. Éreztette a hatását a világ számos tőzsdéjén, így budapesti tőzsdénken is, ahol a rekordok után most jelentős visszaesést produkált.

Aki, eme késő nyári időpontban indul nyaralni, és most vált be forintot euróra, az rögtön érezheti a hatását, hiszen kevesebb pénzt kaphat csak, akinek viszont forint bankbetétje van, az örülhet, hiszen a kamatok előrejelzett csökkenése kitolódhat egy ideig. Akik viszont lakáshitelt vettek fel, és főleg azok, akik euróban tették ezt, azoknak megemelkedhet a törlesztő részletük pl.: ha havonta 100 ezer Ft-ot fizettek, felmehet akár 108 ezerre is.

Szóljon hozzá!

Kamatdömping a bankoknál

Erős reklámhadjáratba kezdtek a bankok az elmúlt hetekben, betéti kamatakcióik hirdetésével.

Ez a robbanásszerű kamatemelés nem véletlen, hiszen a tavaly szeptemberi kamatadó bevezetés előtt rengetegen tették pénzüket lekötött betétekbe, melyek jelentős része mostanában szabadul fel.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Lakáshitel és Társasház biztosítás

Rengeteg helyről érkeznek olyan visszajelzések, ami alapján úgy érezzük fontos lenne megvitatni néhány kérdést, a lakáshitel_ és az ingatlan biztosítás összefüggésében.

A hitelintézetek legfőbb, és jogos szempontjai a következőek:

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!