A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Archívum: 2007. augusztus

Növekedhetnek a lakáshitelek törlesztõ részletei

Még egyszer sem volt ilyen gyenge a forint az euróhoz képest a 2007-es évben, mint most. Nemrégiben, még 245 forintért hozzá lehetett jutni egy euróhoz, most már 260-nál is többet elkérnek érte.

Felmerülhet a kérdés, hogy miképp fognak változni a devizában felvett lakáshitelek törlesztõ részletei!?

Idegesség

A világ tõzsdéin lévõ idegesség Amerikából indult ki, az ottani ingatlanokra felvett lakáshitelek tömeges bedõlése okozta a riadalmat. Éreztette a hatását a világ számos tõzsdéjén, így budapesti tõzsdénken is, ahol a rekordok után most jelentõs visszaesést produkált.

Aki, eme késõ nyári idõpontban indul nyaralni, és most vált be forintot euróra, az rögtön érezheti a hatását, hiszen kevesebb pénzt kaphat csak, akinek viszont forint bankbetétje van, az örülhet, hiszen a kamatok elõrejelzett csökkenése kitolódhat egy ideig. Akik viszont lakáshitelt vettek fel, és fõleg azok, akik euróban tették ezt, azoknak megemelkedhet a törlesztõ részletük pl.: ha havonta 100 ezer Ft-ot fizettek, felmehet akár 108 ezerre is.

Szóljon hozzá!

Kamatdömping a bankoknál

Erõs reklámhadjáratba kezdtek a bankok az elmúlt hetekben, betéti kamatakcióik hirdetésével.

Ez a robbanásszerû kamatemelés nem véletlen, hiszen a tavaly szeptemberi kamatadó bevezetés elõtt rengetegen tették pénzüket lekötött betétekbe, melyek jelentõs része mostanában szabadul fel.

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!

Lakáshitel és Társasház biztosítás

Rengeteg helyrõl érkeznek olyan visszajelzések, ami alapján úgy érezzük fontos lenne megvitatni néhány kérdést, a lakáshitel_ és az ingatlan biztosítás összefüggésében.

A hitelintézetek legfõbb, és jogos szempontjai a következõek:

-> a bejegyzés folytatódik...

Szóljon hozzá!