Kezdőlap / Blog /

Még mindíg sok a duplán biztosított ingatlan

Cégünk felmérése alapján még mindig kiemelkedően magas azon társasházi ingatlanok száma, melyek duplán vannak biztosítva.

Ennek oka az, hogy miután a társasházi lakóközösség megszavazza, majd később megköti a teljes körű társasházi biztosítását, a lakók nem mondják le (nem módosítják) az egyéni lakásbiztosításuk, épületszerkezeti részre szóló modulját.

Sokszor teszik ezt azért, mert hitelt vettek fel, melyre ez az ingatlanjuk a fedezet és a bank előírta nekik, hogy ezt kötelesek fizetni egészen a hitel lejártáig. Ez a dezinformáció adódhat a banki ügyintéző felkészületlenségén, vagy egyéb érdekek miatt, mindenesetre nem állja meg a helyét! Az időben később kötött társasház biztosítás ugyanúgy a helyébe léphet a meglévő lakásbiztosításnak, és ezt a bank is köteles elfogadni, amennyiben a lakásra vetített épületbiztosítási összeg eléri a bank által előírt mértéket, és ez az esetek 95 százalékában teljesül is.

A másik ok, hogy egyszerűen elfelejtették a lakókat arról tájékoztatni, hogy az új társasház biztosításuk (amennyiben teljes körű módozat) nemcsak a közös területeket fedi le a társasházukban, hanem az ő saját lakásukat is, és teljesen feleslegesen fizetnek két helyre díjat ugyanazért a szolgáltatásért, hiszen Magyarországon kártérítést úgyis csak egy társaságtól kaphatnak.

A harmadik, és véleményem szerint legsűrűbben előforduló eset, amikor a lakók megkapják a kellő tájékoztatást, csak halogatják a lépést, hiszen "nem nagy összegről van szó". Ezután pedig évekig fizetik a közös költségen keresztül a társasházi díjat és külön a lakásbiztosításuk díját, hangsúlyoznám, teljesen feleslegesen, így akár egy-két év alatt 30-60ezer forintot is kidobhatnak az ablakon.

Pedig ezen konstrukcióknak az egyik legnagyobb előnye pont abban rejlik, hogy az így tömegesen beeső „lakásbiztosítások” egy társasházi csomagban megkötve lényegesen alacsonyabb díjjal bírnak mintha az ember egyedül kötné valamelyik társasághoz, és szolgáltatásukat tekintve is sok esetben többet nyújtanak.

www.tarsashaz-biztositas.hu

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:58

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:56

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:56

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezőbe Magyarország fővárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.