A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Még mindíg sok a duplán biztosított ingatlan

Cégünk felmérése alapján még mindig kiemelkedõen magas azon társasházi ingatlanok száma, melyek duplán vannak biztosítva.

Ennek oka az, hogy miután a társasházi lakóközösség megszavazza, majd késõbb megköti a teljes körû társasházi biztosítását, a lakók nem mondják le (nem módosítják) az egyéni lakásbiztosításuk, épületszerkezeti részre szóló modulját.

Sokszor teszik ezt azért, mert hitelt vettek fel, melyre ez az ingatlanjuk a fedezet és a bank elõírta nekik, hogy ezt kötelesek fizetni egészen a hitel lejártáig. Ez a dezinformáció adódhat a banki ügyintézõ felkészületlenségén, vagy egyéb érdekek miatt, mindenesetre nem állja meg a helyét! Az idõben késõbb kötött társasház biztosítás ugyanúgy a helyébe léphet a meglévõ lakásbiztosításnak, és ezt a bank is köteles elfogadni, amennyiben a lakásra vetített épületbiztosítási összeg eléri a bank által elõírt mértéket, és ez az esetek 95 százalékában teljesül is.

A másik ok, hogy egyszerûen elfelejtették a lakókat arról tájékoztatni, hogy az új társasház biztosításuk (amennyiben teljes körû módozat) nemcsak a közös területeket fedi le a társasházukban, hanem az õ saját lakásukat is, és teljesen feleslegesen fizetnek két helyre díjat ugyanazért a szolgáltatásért, hiszen Magyarországon kártérítést úgyis csak egy társaságtól kaphatnak.

A harmadik, és véleményem szerint legsûrûbben elõforduló eset, amikor a lakók megkapják a kellõ tájékoztatást, csak halogatják a lépést, hiszen "nem nagy összegrõl van szó". Ezután pedig évekig fizetik a közös költségen keresztül a társasházi díjat és külön a lakásbiztosításuk díját, hangsúlyoznám, teljesen feleslegesen, így akár egy-két év alatt 30-60ezer forintot is kidobhatnak az ablakon.

Pedig ezen konstrukcióknak az egyik legnagyobb elõnye pont abban rejlik, hogy az így tömegesen beesõ „lakásbiztosítások” egy társasházi csomagban megkötve lényegesen alacsonyabb díjjal bírnak mintha az ember egyedül kötné valamelyik társasághoz, és szolgáltatásukat tekintve is sok esetben többet nyújtanak.

www.tarsashaz-biztositas.hu

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Josef Lewishttp://https://progresivefunding.wordpress.com2018.09.20. 01:25

Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelez?. Mindenféle hitelt rendkívül gyorsan és egyszer?en adunk ki, személyi kölcsön, autóhitel, otthoni hitel, diákhitel, üzleti kölcsön, feltalálói kölcsön, adósságkonszolidáció stb. ajánlatunk.. E-mail: progresiveloan@yahoo.com Call / WhatsApp: +16626183756 Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:58

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:56

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Mika.Balzsnehttp://Mika.Balazsne.Bundi.piroska2017.03.23. 18:56

Szeretnek.hitelhezjutni.surgos.lene

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezõbe Magyarország fõvárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.