Kezdõlap / Blog /

Nem csak a biztosítás adhat védelmet a társasházi paneltüzek ellen

"Súlyos panel-tûz; 50 családot kell kiköltöztetni, Tûz ütött ki Budapesten, egy negyedik kerületi, tízemeletes panelház elsõ emeletén: hárman megsérültek, Tûz ébresztette a lakókat." Ilyen, és ehhez hasonló hírek láttak napvilágot a médiában, február folyamán.

Budapesten, a negyedik kerületben kapott tûzre egy televíziókészülék (valószínûleg), ezért kellett a tûzoltóknak 21 embert kimenekíteniük. Csepelen egy négyemeletes panelépület elsõ szintje gyulladt ki, a lakásból három embert menekítettek ki. Debrecenben, pedig egy tízemeletes panelház III. emeletétõl gyulladt ki, fölfelé minden lakás ablaka kitört, és sûrû füst gomolygott belõlük. A tûz a földszintrõl fölfelé terjedt, végig a tíz szinten át, majd a tetõzetnél oldalra is, így a szomszédos lépcsõházakba is átjutott a füst.

Pedig van védekezési lehetõség

Egy egyszerû záróberendezéssel, amit a társasház szellõzõrendszerében kell elhelyezni szintenként, megakadályozható lenne az ilyen és és ehhez hasonló szerencsétlenségek jó része.

A társasház biztosítás nem minden

Természetesen, ha van teljes körû társasház biztosítás, az az utolsó fillérig megtéríti a tûz következtében megrongálódott épület renoválását, ezért is követendõ példának tartanám, ha valamelyik biztosítótársaság motiválná a társasházi közös képviselõket, pl. kedvezményesebb díjjal (nem pótdíjjal, ha nincs beszerelve), hogy szereljék be ezt a berendezést. Ezzel nem csupán maguknak spórolnának pénzt, hisz ha nem terjed tovább a tûz, akkor lényegesen kisebb kártérítést kell fizetniük, de közvetett módon akár életeket is megmenthetnének!

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Még nem szóltak hozzá ehhez a témához.

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezõbe Magyarország fõvárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.