Kezdõlap / Blog /

Rekord a kötelezõ biztosítás átkötések számában

Az igencsak pontatlanul becsült 360 ezerrel szemben közel 480 ezren váltottak kötelezõ gépjármû biztosítást a tavaly év végi átkötési szezonban.

A biztosítók szövetségéhez (MABISZ) beérkezett adatok szerint, a 350-370 ezerre becsült kötelezõ biztosítás felmondások, és átkötések száma lényegesen magasabb lett a várakozásoknál. Ez igencsak nagy (30%-os) növekedésnek számít az elõzõ évhez képest, mikor is 360 ezren váltottak kötelezõ biztosítást.

Némely biztosítók kettõs tarifája, amely a régi és hûséges ügyfeleiket arra késztették, hogy felmondják szerzõdésüket biztosítójukkal, és utána ugyanoda visszakössék, mintha új szerzõdõk lennének igencsak visszafelé sült el. Ezt mi alkuszok is tapasztaltuk, az ügyfelek kérésének megfelelõen igencsak nagyszámban kötöttük vissza a szerzõdéseket ugyanahhoz a biztosítóhoz, amelyiket elõtte pár perccel az ügyfél felmondott. Ebbe a hibába esett az Allianz is, ahol ugyan rekord számúnak mondható 73 ezer szerzõdést kötöttek, de a felmondások száma is rekordot döntött, ugyanis 160 ezer ügyfél mondta fel KGFB szerzõdését 2006 november végéig, ami 87 ezres visszaesést produkált.

A biztosító egyesületek idén nem arattak akkorát

A TIR biztosító 10 ezer ügyfelet vesztett. A MÁV biztosító egyesület 15 ezerrel, a KÖBE 20 ezerrel növelte idén ügyfelei számát, de ez nem az a növekedés volt, amit a szakmabeliek jósoltak.

Az idei gyõztes az Uniqa és a Signal

Igencsak nagyszámban, 35 ezren kötötték idén KGFB szerzõdésüket a Signal biztosítóhoz. Mi alkuszok azt éreztük, hogy a budapestiek számára ugyan nem, de a vidéken élõk, vagy oda bejelentettek részére igencsak kedvezõ kötelezõ díjszabást alakítottak ki. Az Uniqa biztosítóhoz 75 ezren fordultak új biztosítás kötésért, viszont a megszûnt szerzõdéseket levonva, az õ ügyfélkörük is 35 ezerrel növekedett.

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Még nem szóltak hozzá ehhez a témához.

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezõbe Magyarország fõvárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.