Kezdőlap / Blog /

Társasház Biztosítás díjkalkuláció az interneten?!

Egyre többen fedezik fel az internet adta szabadságot, amely valóban "elképesztő" módon sok információ elérhetőségével nyitja meg a világot előttünk, már-már a bőség zavarában nem is tudjuk, hogy melyik oldalt böngésszük, ha csak úgy cél nélkül leülünk informálódni (vagy unaloműzés céljából) a számítógépünk elé.

Szerencsére sok weboldal van, amit kifejezetten erre a célra találtak ki, és amelyeken le tudjuk úgy szűkíteni azon oldalak és adatmennyiségek méretét, ami már egy normál emberi agy számára is felfogható és íj módon valóban hasznos információval szolgáló lehet számunkra.

Azt már megszokhattuk, hogy különböző összehasonlító oldalakkal segítenek nekünk abban, hogy melyik boltban kapjuk meg a legolcsóbban az új digitális kameránkat, vagy hogy hol kaphatjuk meg fél áron a kinézett babacipőt, illetve hol mennyibe kerülnek a kenyérpirítók.

Az viszont már egy sokkal nehezebb kérdés, hogy egy ennél bonyolultabb instrumentumokat, amelyeket közel sem elég az ár szempontjából összehasonlítani egy másik termékkel, hogyan lehet transzparens módon az internet adta médium segítségével megosztani úgy a téma iránt érdeklődőkkel, hogy a kellő információ elérhető legyen egy előzetes döntéshez is akár, de mégse tartalmazzon túl sok adatot, hiszen a mai rohanó világunkban senki sem szeret pár percnél többet eltölteni egy-egy témának a megismerésével. Haladjunk nehézségi sorrendben: Régóta léteznek olyan oldalak melyekkel, összehasonlíthatjuk különböző biztosító társaságok kötelező gépjármű biztosítási ajánlatát kötelezőbiztosítás2007.hu, ahol azt gondolhatjuk, hogy nincs semmi komoly nehézség, hiszen főleg díj szempontjából különbözhetnek a termékek (kiderült, hogy nem: MÁV Botrány), szolgáltatásban szinte ugyanazt nyújtják (legalább is a teljesen csupasz alapváltozataik), de itt tényleg könnyű dolgunk van! Banki termékeket már jóval nehézkesebb összehasonlítani, abban az esetben is, ha banki betétben vagy esetleg egy banki kölcsön felvételében gondolkodunk lakáshitel-online.hu, hiszen itt már annyi aspektusból kell vizsgálódnunk, hogy édes kevés az az információ, hogy mennyi lesz az első 3 hónapban a betétünk hozama, vagy hogy mennyi lesz a törlesztő részletünk lakáshitel felvétele után az első fél évben. Ugyancsak bonyolult egyéb biztosítási termékeket összehasonlítani (itt már elhagyom az unalmas bevezetőm, rátérek a mi szakmánkkal kapcsolatos témára) hiszen rengeteg cég terméke közül választhatunk, amelyeknek igencsak eltérőek és végtelenségig alakíthatóak a szolgáltatási csomagjaik, talán éppen a könnyű piaci összehasonlíthatóság elkerülése céljából. Ennek ellenére sokan vállalkozna rá, hogy ezeket egy-egy területen megpróbálják minél érthetőbben, de mint ahogy már korábban is utaltam rá nem túlzottan részletesen feltárni, összehasonlításra készen bemutatni.

A mi cégünk is követte ezt a jelenséget, és tett közzé olyan kalkulátor felületeket, amivel ezt elősegítette, sőt úttörő módon maga mögé utasítva a piac többi szereplőjét, új területeket is felhozott a végtelen transzparencia óceánjára, az internetre. Igazából el is érkeztem ezen bejegyzés lényegéhez, hiszen egy új oldalunk munkálatairól szeretnék most pár sort írni, amely 1995-ös indulásunk óta a legfontosabb területeink, közé tartozik, és amelyre 2-éve már egy külön részleget is létrehoztunk, ez pedig a Társasház Biztosítás. Ezen oldalon, az előzőekben már tárgyalt, és általunk is elfogadott irányelvek megtartásával szeretnénk a lehető legtöbb információt megosztani az érdeklődőkkel (társasházi közös képviselőkkel, lakókkal), hogy modern korunk lehetőségeit kihasználva ezt a területet is közelebb hozhassuk az átlagemberek számára, sőt talán még abban is segíthetünk, hogy ez a sokak által a mai napig ismeretlen módozat minél elterjedtebb, elfogadottabb és kedveltebb legyen. Elsőként tesszük közzé Magyarországon a társasház biztosítási díjkalkulátorunkat, hasznos tudnivalók a társasházi károkról, biztosítók összehasonlítása a kárkifizetések kapcsán... Csak néhány újdonság a leendő oldalunk tartalmából.

Várhatóan 2008 utolsó negyedévében lesz elérhető ez az új oldalunk, a www.tarsashaz-biztositas.hu címen, és reméljük, hogy minél több látogató információéhségét fogjuk csillapítani vele a következő években!

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Hirschler Tiborhttp://Társasházak kötelező biztosítása2016.05.17. 08:46

Egy 18 lakásos társasházban lakók Sopronban. A közös képviselő szerint jogszabály nem teszi kötelezővé a társasházak biztosítását. Ha van erre jogszabály akkor kérem szíveskedjék közölni. Fáradozásukat nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Hirschler Tibor Miklós

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezőbe Magyarország fővárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.