A cégnevünk UP Insurance Biztosítási Alkusz Kft-re változott, weboldalunkat ezentúl az upin.hu címen éred el. Munkatársaink, cégadataink, telefonszámaink és a szolgáltatásunk színvonala továbbra is a régi, ne aggódj...

Kezdõlap / Blog /

Társasház Biztosítás díjkalkuláció az interneten?!

Egyre többen fedezik fel az internet adta szabadságot, amely valóban "elképesztõ" módon sok információ elérhetõségével nyitja meg a világot elõttünk, már-már a bõség zavarában nem is tudjuk, hogy melyik oldalt böngésszük, ha csak úgy cél nélkül leülünk informálódni (vagy unalomûzés céljából) a számítógépünk elé.

Szerencsére sok weboldal van, amit kifejezetten erre a célra találtak ki, és amelyeken le tudjuk úgy szûkíteni azon oldalak és adatmennyiségek méretét, ami már egy normál emberi agy számára is felfogható és íj módon valóban hasznos információval szolgáló lehet számunkra.

Azt már megszokhattuk, hogy különbözõ összehasonlító oldalakkal segítenek nekünk abban, hogy melyik boltban kapjuk meg a legolcsóbban az új digitális kameránkat, vagy hogy hol kaphatjuk meg fél áron a kinézett babacipõt, illetve hol mennyibe kerülnek a kenyérpirítók.

Az viszont már egy sokkal nehezebb kérdés, hogy egy ennél bonyolultabb instrumentumokat, amelyeket közel sem elég az ár szempontjából összehasonlítani egy másik termékkel, hogyan lehet transzparens módon az internet adta médium segítségével megosztani úgy a téma iránt érdeklõdõkkel, hogy a kellõ információ elérhetõ legyen egy elõzetes döntéshez is akár, de mégse tartalmazzon túl sok adatot, hiszen a mai rohanó világunkban senki sem szeret pár percnél többet eltölteni egy-egy témának a megismerésével. Haladjunk nehézségi sorrendben: Régóta léteznek olyan oldalak melyekkel, összehasonlíthatjuk különbözõ biztosító társaságok kötelezõ gépjármû biztosítási ajánlatát kötelezõbiztosítás2007.hu, ahol azt gondolhatjuk, hogy nincs semmi komoly nehézség, hiszen fõleg díj szempontjából különbözhetnek a termékek (kiderült, hogy nem: MÁV Botrány), szolgáltatásban szinte ugyanazt nyújtják (legalább is a teljesen csupasz alapváltozataik), de itt tényleg könnyû dolgunk van! Banki termékeket már jóval nehézkesebb összehasonlítani, abban az esetben is, ha banki betétben vagy esetleg egy banki kölcsön felvételében gondolkodunk lakáshitel-online.hu, hiszen itt már annyi aspektusból kell vizsgálódnunk, hogy édes kevés az az információ, hogy mennyi lesz az elsõ 3 hónapban a betétünk hozama, vagy hogy mennyi lesz a törlesztõ részletünk lakáshitel felvétele után az elsõ fél évben. Ugyancsak bonyolult egyéb biztosítási termékeket összehasonlítani (itt már elhagyom az unalmas bevezetõm, rátérek a mi szakmánkkal kapcsolatos témára) hiszen rengeteg cég terméke közül választhatunk, amelyeknek igencsak eltérõek és végtelenségig alakíthatóak a szolgáltatási csomagjaik, talán éppen a könnyû piaci összehasonlíthatóság elkerülése céljából. Ennek ellenére sokan vállalkozna rá, hogy ezeket egy-egy területen megpróbálják minél érthetõbben, de mint ahogy már korábban is utaltam rá nem túlzottan részletesen feltárni, összehasonlításra készen bemutatni.

A mi cégünk is követte ezt a jelenséget, és tett közzé olyan kalkulátor felületeket, amivel ezt elõsegítette, sõt úttörõ módon maga mögé utasítva a piac többi szereplõjét, új területeket is felhozott a végtelen transzparencia óceánjára, az internetre. Igazából el is érkeztem ezen bejegyzés lényegéhez, hiszen egy új oldalunk munkálatairól szeretnék most pár sort írni, amely 1995-ös indulásunk óta a legfontosabb területeink, közé tartozik, és amelyre 2-éve már egy külön részleget is létrehoztunk, ez pedig a Társasház Biztosítás. Ezen oldalon, az elõzõekben már tárgyalt, és általunk is elfogadott irányelvek megtartásával szeretnénk a lehetõ legtöbb információt megosztani az érdeklõdõkkel (társasházi közös képviselõkkel, lakókkal), hogy modern korunk lehetõségeit kihasználva ezt a területet is közelebb hozhassuk az átlagemberek számára, sõt talán még abban is segíthetünk, hogy ez a sokak által a mai napig ismeretlen módozat minél elterjedtebb, elfogadottabb és kedveltebb legyen. Elsõként tesszük közzé Magyarországon a társasház biztosítási díjkalkulátorunkat, hasznos tudnivalók a társasházi károkról, biztosítók összehasonlítása a kárkifizetések kapcsán... Csak néhány újdonság a leendõ oldalunk tartalmából.

Várhatóan 2008 utolsó negyedévében lesz elérhetõ ez az új oldalunk, a www.tarsashaz-biztositas.hu címen, és reméljük, hogy minél több látogató információéhségét fogjuk csillapítani vele a következõ években!

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Hirschler Tiborhttp://Társasházak kötelezõ biztosítása2016.05.17. 08:46

Egy 18 lakásos társasházban lakók Sopronban. A közös képviselõ szerint jogszabály nem teszi kötelezõvé a társasházak biztosítását. Ha van erre jogszabály akkor kérem szíveskedjék közölni. Fáradozásukat nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Hirschler Tibor Miklós

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezõbe Magyarország fõvárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.