Kezdõlap / Blog /

Változás a biztosítás kötési gyakorlatban

Dinamikusan fejlõdik magyarországon a befektetésekhez kötött biztosítási, unit linked piac, a 2006-os év kiugró emelkedést hoz - mondták el a Groupama biztosító vezetõi abból az alkalomból, hogy Magyarországon elsõként határainkon túlnyúló szolgáltatásal jelentkeznek a biztosítók közül.

Magyarországon tavaly 302 milliárd forint értékben kötöttek életbiztosítást, míg az idén az egész évben 400 milliárd forint várható. A jelentõs növekedésben ugyanakkor az is szerepet játszik, hogy a kamatadó bevezetésével szeptembertõl e termékkör egy része is adókötelessé vált, így augusztus végéig plusz 45 milliárd forint értékben kötöttek ilyen termékeket Magyarországon - mondta Marczi Erika, a Groupama életbiztosítási üzletágának igazgatója.

Magyarország biztosítási piacán az elmúlt években a vagyon jellegû biztosítások vezettek, ez a tendencia azonban megfordulni látszik, és az elkövetkezõ években értékben bõven behozhatja lemaradását az életbiztosítási piac.

Ebben nagy segítségünkre van, hogy az uniós csatlakozás miatt már lehetõség van határainkon átnyuló szolgáltatássokkal is az ügyfelek rendelkezésére állni. Ez azt jelenti, hogy a hazánkbab élõ ügyfeleknek is ugyanazokat a biztosítási termékeket tudják kínálni a társaságok, mint Európa más országaiban.

A Groupama decembertõl három olyan befektetéshez kötött életbiztosítást dob piacra, amelyekben a megtakarításokat francia tulajdonú anyacég befektetési alapkezelõje euróban kezeli. Havonta a minimális befizetés 15 ezer forint. Aki ilyet vásárol, az a mai MNB-középárfolyamon konvertálja forintmegtakarítását euróra.

Szóljon hozzá!

Hozzászólások

Még nem szóltak hozzá ehhez a témához.

Szóljon hozzá a témához!


E-mail címe nem jelenik meg az oldalon!

Honlapjának címe megjelenik az oldalon!
 
Kérem írja ebbe a mezõbe Magyarország fõvárosának nevét! Erre azért van szükség, hogy a spam robotok ne tudjanak spam hozzászólásokat "írni" a blogba.