Kezdőlap / Tudástár /

Vállalkozói hitel

Folyószámla hitel

Rövid lejáratú, likviditási problémák áthidalására szolgál. A hitel előnye, hogy bírálata gyorsan történik.

Folyószámlahitelt igényelhet ingatlanfedezet nyújtása mellett és nélkül is, aminek a megállapítása mindig a bankon múlik, melyet a benyújtott mérleg adatok, köztük az árbevétel határoz meg.

Széchenyi kártya konstrukció

Ez egy államilag támogatott hitelkonstrukció, melynek legnagyobb előnye, hogy 10 millió Ft-ig ingatlanfedezet nélkül igényelhet folyószámlahitelként működő, szintén elsősorban likviditási problémák áthidalására szolgáló, rövid lejáratú kölcsönt.

Előnye a normál banki folyószámlahitellel szemben, hogy ennél a konstrukciónál csupán az előző évi forgalom határozza meg a folyósítható hitel nagyságát és a bank nem határozza meg a hitel felhasználásának célját.

Fontos tényező, hogy ezt a konstrukciót kizárólag egy teljes lezárt pénzügyi évvel (365 nappal) rendelkező kis- és közepes méretű vállalkozások vehetik igénybe.

A vállalkozás az igénylést megelőző évben nem lehetett veszteséges!

Beruházási- és fejlesztési hitel

A beruházási és fejlesztési hiteleket azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik az átlagosnál nagyobb hitelösszeget szeretnének vállalkozásuk fejlesztéséhez igényelni.

Az ilyen jellegű hitelek egyedi szempontok alapján kerülnek elbírálásra.

Szabad felhasználású vállalati jelzáloghitel

Vállalata hitelhez szeretne jutni, de nem rendelkezik megfelelő árbevétellel, megfelelő mutatószámokkal és a szükséges forrás célját sem kívánja meghatározni? Akkor válasszon ingatlan fedezet mellett nyújtott vállalati szabad felhasználású jelzáloghitelt.

A hitelösszeg 1MFt-tól, akár 100MFt-ig is terjedhet, a fedezetül felajánlott ingatlantól függően.

A futamidő akár már 10 év is lehet!

Hitelkiváltás

A hitelpiacon főleg a korábbi piaci kamatozású, forint alapú jelzálog hiteleknél egyre növekvő igény mutatkozik már meglévő hitelek felülvizsgálatára további forrásteremtés, illetve kedvezőbb törlesztés elérésére. A változtatás költségeit ellensúlyozhatja az elérhető megtakarítás.

A deviza alapú jelzálogkölcsönök kedvezőbb kamatokat tartalmaznak, ezért törlesztő részletei alacsonyabbak a néhány évvel ezelőtt folyósított forinthitelekénél. A további forrásteremtés lehetőségét több különböző körülmény is megalapozhatja. A fedezetként felhasznált ingatlan értéke emelkedhet az eltelt idő alatt történt ármozgások miatt, illetve az érték nagyobb része igényelhető hitelként, mindkettő nagyobb hitelösszeghez jutást jelenhet.

A már befizetett hiteltörlesztés összege is növelheti a hitelből kézhez kapott részt annyival, amennyivel kevesebb a nem esedékes (kiváltandó) hitelmaradvány. Minden lehetőséget tekintve és kihasználva kedvezőbb törlesztés érhető el. Illetve azonos törlesztés mellet további pénzhez juthatnak azok az ügyfelek, akik vállalják a módosítással kapcsolatos költségeket, de még azzal együtt is megérheti.