Kezdőlap / Szolgáltatásaink / Biztosítás

Kötelező biztosítás

Ezzel a felelősségbiztosítási típussal mindenkinek rendelkeznie kell, aki Magyarországon a közúti forgalomban részt kíván venni személygépjárművel, tehergépjárművel, motorkerékpárral, autóbusszal, lassú járművel, vontatóval, pótkocsival.

A biztosítóknak törvényben előírt kötelezettségük, hogy minden év november első napjáig közzétegyék a jövő évre vonatkozó kötelező biztosítás tarifájukat annak érdekében, hogy a velük szerződésben lévő ügyfelek eldönthessék, hogy a következő évben melyik biztosítóhoz kössék kötelező felelősség biztosításukat.

Aki pedig kötelező gépjármű felelősség biztosítás felmondását tervezi, az 30 nappal a biztosítási évforduló elött (azaz december 1.-ig) kell, hogy ezt a kérését írásban eljuttassa a biztosítóhoz. Ezt megteheti levélben illetve faxon, de beviheti személyesen a biztosító valamelyik ügyfélszolgálati irodájába is.

Mindenképp javasoljuk, hogy maradjon nyoma a felmondás eljuttatásának, és azt őrizzék meg, hogy vitás esetben (pl. a biztosító elkeveri a felmondást) ez a bizonyíték az ügyfél kezében legyen.

Kösse meg online!

A kötelező biztosítás megköthető közvetlenül az interneten is. Ezzel Ön ki tudja választani a legkedvezőbb konstrukciót, és kényelmesen megkötheti otthonából is a biztosítást.

Az online kötelező biztosítás kalkulátorunkat itt találja:

Kötelező biztosítás